Online leads genereren, zo creëer je een sterke strategie

Online leads genereren, zo creëer je een sterke strategie- Ministry of Marketing

Het belang van online marketing voor B2B-bedrijven is de laatste jaren enorm toegenomen. B2B-sales zijn namelijk sterk verschoven naar online. Het hebben van alleen een company-website is dan niet (meer) genoeg. Wat je nodig hebt is een strategie voor online leads genereren.

Waarom online leads genereren?

De behoefte aan nieuwe contacten en ingangen is van alle tijden. Online gaat dat anders in zijn werk, hoe krijg je daar nieuwe contacten? Het antwoord is een sterke website, die vanzelf bezoekers aantrekt. De voordelen:

 1. Je kunt op eigen kracht online waarde creëren.
 2. In het bedrijven van sales blijf je onafhankelijk van platforms als LinkedIn.
 3. LinkedIn is juist het platform dat jouw platform verder kan laten groeien.
 4. Op de langere termijn wordt je platform gewaardeerd als autoriteit binnen jouw vakgebied.
 5. En als laatste: het genereert uiteraard leads.

Bekijk ook deze case

Wat heb je nodig voor je strategie?

Ten eerste heb je een herkenbare niche nodig. Dit is uiteraard een niche waarvan jullie de overtuiging hebben dat deze uitermate geschikt is voor het online leads genereren. Stel daarbij heldere doelen en doelstellingen. Daarop vorm je dan weer een roadmap met activiteiten die bijdragen aan het behalen van de doelstellingen.

Ten tweede heb je voldoende budget nodig. Voordat je je website werkelijk tot leven wilt wekken, moet je je realiseren dat een website live zetten niet zo moeilijk is en vaak ook nog wel betaalbaar. Waar geen rekening mee wordt gehouden is dat na livegang van je platform het feestje pas echt begint. Dan moet je door met investeren, of je nu wilt of niet.

Ten derde zijn de gekozen websitetechniek en -structuur cruciaal voor performance en vindbaarheid van het platform. Bouw de structuur op met behulp van een zoekwoordenonderzoek. Zo leer of weet je op welke onderwerpen je gevonden wilt worden en welke content je daarbij moet ontwikkelen. Gebruik voor de techniek geen standaard template, maar laat de site -ook als het op platforms als WordPress gaat- vanaf scratch opbouwen. Uiteraard met een attractief ontwerp.

De drie G’s

Als je deze drie basisingrediënten kunt afvinken, dan resteren de drie G’s. Dat zijn wat ons betreft dé punten waarmee je rekening moet houden om echt succesvol te zijn in online leads genereren .

 1. Geduld
  Je hebt niet binnen een aantal maanden een lead genererende website. Natuurlijk wel live, maar voordat je als autoriteit wordt gewaardeerd ben je echt maanden, zo niet een paar jaar verder. Je hebt doorzettingsvermogen en een lange adem nodig.
 2. Geld
  Na het lezen van punt 1 mag duidelijk zijn dat het opbouwen van autoriteit geld kost. Jij of je collega’s kunnen veel zelf doen omdat jullie in jullie markt actief zijn en goed weten wat er speelt. Onze bijdrage zit in de creativiteit, pro-activiteit en ervaring.
 3. Growth hacking
  Dat is niets anders dan testen, testen, testen. Wat werkt wel, wat werkt niet. Met een juiste mix van content (animaties, video’s, podcasts, artikelen).

Ssst! (het geheime ingrediënt voor online leads genereren)

Naast de drie bovenstaande punten en relevante content is er nog een zeer belangrijk ingrediënt: een lead genererende tool. Deze tool kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een test, quiz of scan. Als het maar interessant en relevant genoeg is voor de bezoekers om de tool te gebruiken en daarna haar of zijn gegevens achter te laten.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met op met Wiebe.

Deel dit artikel:

Aanmelden Ministry of Marketing Quarterly

Elk kwartaal sturen we je een update met inspirerende tips, nieuwe marketinginzichten en interessante cases

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alles over B2B-marketing, naming en rebranding

Download Rebranding Business Case - small pop up

Als je vastzit aan meerdere merken, welk merk kies je dan?

Laat je gegevens achter en download de GRATIS whitepaper over wat nodig is bij het opzetten van een rebranding-project. Inclusief een opzet van de business case waarmee jij op basis van getallen de juiste keuze maakt.

Download whitepaper

Do-It-Yourself Dashboard

Je kiest voor een volledig ingericht dashboard met Google Analytics v4, dat inzicht geeft in

 • Google advertising (SEA),
 • SEO en op welke woorden je site wordt gevonden
 • Social Media resultaten.

Een online marketing specialist helpt je bij het inrichten van je dashboard, zodat je zeker weet dat alles goed werkt. Daarna kun je er zelf ermee aan de slag.